Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس؛ روزهای سختی را درکشورمان می‌گذرانیم. روزهایی که علاوه بر اوج گرفتن ابتلاها به ویروس کرونا شاهد کمبود دارو و دیگر اقلام درمانی به واسطه‌‌ی تحریم‌ها در ایران عزیز هستیم. البته که رنج بیماری علاوه بر مشکلات متعدد مردم در تهیه اقلام درمانی موجبات نگرانی خیلی‌ها شده است. تواتر مطالبات شما در این‌باره در فارس من نمودار روشنی از همین نگرانی‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین در ذره‌بین این هفته سراغ مطالبات شما از سازمان غذاو دارو رفته‌ایم:



نخست رنج کمبود دارو
نایاب بودن برخی داروها باعث می‌شود بیماران علاوه بر تحمل دردهای خود رنج دیگری با نام کمبود و گرانی داروها را تحمل کنند. سوژه‌های متعددی پیرامون این کمبود در فارس من ثبت شده است. از مسئله‌ی «کمبود انسولین بیماران دیابتی در داروخانه‌ها» گرفته تا «کمیابی داروهای بیماری مزمن گوارشی».


علت این کمبودهای دارویی را از  حیدر محمدی مدیر کل امور داروی سازمان غذا و دارو پیگیر شدیم. وی در گفت‌وگو با فارس بیان داشت:«بسیاری از شرکت های خارجی مشکلی برای فروش دارو به ایران ندارند اما تحریم های بانکی باعث شده نتوانند پول خود را بگیرند و همین امر در کنار مشکلاتی که در تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات دارو به وجود آمده، تامین برخی داروها را با مشکل مواجه کرده است.»

 

دوم عرضه شبه‌داروهای موادمخدر

در کمپینی با عنوان «عرضه شبه داروهای مواد مخدر کار درمان را سخت می‌کند» مخاطبین فارس‌من معتقدند دستورالعمل جدید معاونت دارو و غذای وزارت بهداشت مبنی بر عرضه‌ی این شبه داروها بر خلاف ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد‌مخدر در در زمینه درمان و کاهش آسیب بیماران معتاد است.


استدلال اصلی سازمان غذا و دارو از صدور این دستورالعمل نشت داروهای آگونیست از مراکز درمان اعتیاد است. که طبق گفته‌ی شما تجربه‌ای از پیش شکست خورده می‌باشد: «آزاد کردن مقطعی قرص بوپره نورفین و گسترش معنادار اعتیاد و وابستگی به این مخدر که مجددا عرضه آن به مراکز درمان اعتیاد واگذار شد در کشور مصداق و گواهی مفروض در خصوص اشتباه بودن اجرای این دستورالعمل است.»

 

سوم | گلایه‌ی داروسازان

داروسازان یکی از مهم‌ترین اقشار بهداشت‌و درمان کشور می‌باشند که زحماتشان در ارائه خدمات به بیماران کرونایی در ۷ ماه گذشته به خوبی دیده نشده‌است. آن‌ها به طور مستقیم در تماس با بیماران کرونایی هستند. به همین دلیل امکان ابتلایشان به این ویروس منحوس بالا می‌باشد. این قشر در فارس‌من طی مطالبه‌ای با عنوان «گلایه داروسازان از مسؤولان امر غذا و دارو» معتعقدند، که واکسن حیاتی آنفلونزا باید زودتر به آن‌ها تخصیص یابد.



چهارم | دردل خانواده بیماران cf 
در کشورما حدود ۶ هزار بیمار مبتلا به فیبروز کیستیک cystic fibrosis یا به اختصار " cf " وجود دارد. یکی از داروهای حیاتی این بیماران آنزیم‌های پانکرانتین می‌باشد که بیماران بدون آن قدرت جذب موادغذایی را نداشته و دچار کاهش شدید وزن و کاهش قدرت ایمنی بدن خود می‌شوند. خانواده‌های بیماران cf در کمپینی ۱۰۰۰ امضایی با عنوان «درددل‌ خانواده‌های بیماران CF از تأمین دارو»  معتقدند:


«علت عدم واردات این دارو به هیچ وجه نمی‌تواند به تحریم‌ها مربوط باشد چرا که هم اکنون بسیاری اقلام دارویی پیشرفته‌تر و حتی اقلام غیردارویی و لوکس وارد کشور می‌شوند و برای ما محرز است که احتمالاً این عدم واردات یا به دلیل لابی شرکتهای تولید کننده داخلی روی داده است یا به دلیل تمایلات اقتصادی وارد کنندگان.»

پیگیر مشکلات بیماران از مدیرعامل بنیاد سی اف ایران شدیم. وی به خبرنگارما گفت:« در بنیاد بیماری سی اف ایران در زمینه واردات داروی این بیماران، آنها را حمایت می‌کنیم.رئیس جمهور سال  ۲۵ میلیارد تومان بودجه برای تامین داروهای این بیماران در اختیار ما قرار گرفت.»

 

پنجم | داروی امام کاظم(ع)
پرامضاترین سوژه‌ی دارویی فارس‌من با ۱۴ هزار امضا مربوط است به کمپین «داروی منسوب به امام کاظم(ع) برای درمان کرونا آزمایش شود.»

برای پیگیری از صحت تاثیر این دارو سراغ رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران رفتیم. دکتر حسین رضایی‌زاده بیان‌داشت:«داروی منتسب به امام کاظم(ع) هیچ سند علمی ندارد و مدعیان اثر بخشی این دارو هیچ مستنداتی برای آن ارائه نداده‌اند.»

از ابتدای شیوع ویروس کرونا داروهای مختلفی برای درمان این بیماری هرچند وقت یکبار در گوشه و کنار جهان توصیه می‌شود که هیچ‌کدامشان تا این لحظه به عنوان داروی اختصاصی کرونا مورد تایید سازمان بهداشت‌جهانی قرار نگرفته‌است.

 فارس‌من رسالت اصلی خودش را در پیگیری مطالبات شما می‌داند.مشکلات و مطالبات شما از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو متنوع و زیاد است. که در این گزارش سعی شد به مهم‌ترین آن‌ها بپردازیم. 
 


انتهای پیام/ع
گزارش از معین رضیئی

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماران مواد مخدر وزارت بهداشت درمان سازمان غذا و دارو مطالبات شما فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۲۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟

رئیس اداره داروخانه های سازمان غذا و دارو از رتبه بندی داروخانه ها براساس شاخص شفافیت و برخورد مطابق قانون با آنها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، مینا آژوغ اظهار کرد: رتبه‌بندی داروخانه‌ها از سال گذشته در اداره کل دارو کلید خورد و در مرحله اول فهرست داروخانه‌های خاطی که تحویل داروهای دارای برنامه توزیع به آنان ممنوع بود، احصا شد.

وی از رتبه بندی داروخانه ها براساس شاخص شفافیت و برخورد مطابق قانون با آنها خبر داد و افزود: این پروژه با پایش در مورد داروی انسولین آغاز شد و فهرست داروخانه‌های خاطی که تحویل داروهای دارای برنامه توزیع به آنان ممنوع بود، احصا شد، همچنین در ادامه برای سایر داروهای دارای برنامه توزیع نیز اجرایی خواهد شد.

کد خبر 749342

دیگر خبرها

  • جمع آوری داروهای قاچاق و دست ساز از عطاری های اردبیل
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • داروخانه های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها