Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمحمد پاک مهر نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره جلسه عصر امروز (یکشنبه ۶ مهرماه) کمیسیون متبوعش، اظهار داشت: مردم در مورد تجهیزات پزشکی و تامین دارو مورد نیاز در حوزه آنفولانزا و ویروس کرونا انتظاراتی از نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی دارند که انتظار به جایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصمیم گرفتیم در این زمینه مدیریت شده برخی اقدامات صورت بگیرد و البته در مورد تامین ارز و تجهیزات پزشکی و دارویی مورد نیاز کشور نگرانی هایی نیز داریم.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: طبق روال سال‌های گذشته معمولاً ۷۰ درصد ارز تهیه داروی‌های  فصل زمستان ۶ ماهه دوم، در شش ماهه اول تامین می‌شود تا ما در ۶ ماهه دوم مشکلی نداشته باشیم. با توجه به محدودیت هایی که در منابع ارزی داریم در این زمینه نگرانی‌هایی وجود داشت بنابراین جلسه ای را با حضور عوامل موثر از جمله رئیس سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت اقتصادی و سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم و نهایتاً به دلیل اهمیت موضوع برنامه ریزی هایی صورت دادیم.

پاک مهر گفت:  ارز تخصیص یافته به دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۷، ۳.۷ میلیارد تومان بوده و در سال ۹۸ این رقم نزدیک به ۳.۹ میلیارد تومان رسیده و امسال نیز بنا است ارز تجهیزات پزشکی و دارویی مثل سال‌های قبل تامین شود. بخشی از آن تخصیص یافته و وارداتی هم صورت گرفته است.

وی می‌گوید که اکنون نزدیک به یک میلیون و سیصد هزار واکسن آنفولانزا وارد شده و قرار است به زودی ۸۰۰ هزار واکسن آنفولانزای دیگر نیز به کشور وارد شود و بنا است بالای ۱۲ میلیون واکسن آنفولانزا به کشور تامین شود البته این نیازمند اعتبار و بودجه دارد.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: فقط ۳ درصد از داروهای مورد نیاز کشور از خارج کشور وارد می شود اگر بنا بود که همه داروها از خارج کشور تامین شود در بحث بودجه و تامین ارز به مشکل می‌خوردیم. این جای خوشحالی دارد که ۹۷ درصد از داروهای ما در داخل تهیه و ساخته می شود و ۳ درصد باقی مانده نیز مربوط به داروهای گران قیمتی است که ارز بالایی نیاز دارد.

 پاک مهر با تاکید بر اینکه یکی از نیازهای اساسی و فوری جامعه تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی است، اضافه کرد: وقتی سلامت مورد تهدید قرار می‌گیرد باید اقلام دارویی مورد نیاز بیمار تامین شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی دارو واکسن آنفولانزا درمان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس واکسن آنفولانزا تجهیزات پزشکی تامین ارز تامین شود مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سلامت را یکی از اصول بنیادین در قانون اساسی جمهوری اسلامی عنوان کرد و افزود: خوشبختانه برقراری دسترسی عادلانه سلامت به عنوان یکی از حقوق اساسی مردم همواره مورد توجه بوده و موفقیت‌های بزرگی نیز در این زمینه به دست آمده است.

وی، استقرار نظام شبکه بهداشتی در شهرها و روستاها را به عنوان یکی از دستاوردهای حوزه سلامت برشمرد که مورد تحسین و توجه جهانیان است.

به گفته سهرابی، به رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته به دلیل وجود بیماری‌های متنوع و بلایای طبیعی و عوامل محیطی تهدید کننده سلامت مانند آلودگی هوا متأسفانه حق سلامت به صورت کامل نمی‌تواند محقق شود و مشکلات و چالش‌هایی زیادی در حوزه سلامت وجود دارد که برای رفع آنها باید برنامه‌ریزی مؤثر انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: در تمام جهان، چالش‌های سلامت مطرح است به نحوی که در حال حاضر نیمی از مردم دنیا به خدمات ضروری با کیفیت دسترسی مناسبی ندارند.

سهرابی با اشاره به محوریت انسان سالم برای توسعه پایدار؛ زندگی سالم را پایه و اساسی برای زندگی مولد و ایجاد یک جامعه شاد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: برای تأمین سلامت در همه ابعاد باید زیرساخت‌های سلامت تقویت شود و مردم از نظر مکانی، زمانی و اقتصادی دسترسی مناسبی به خدمات سلامت داشته باشند.

سهرابی، تقویت بیمه‌ها و ارائه خدمات پیشگیری را راهکار اساسی برای تأمین سلامت عنوان کرد و افزود: خدمات پیشگیرانه مانع از تحمیل هزینه‌های مادی و معنوی سنگین ناشی از درمان بیماری‌ها به خانواده و جامعه می‌شود. بنابراین توسعه خدمات بیمه و خدمات پیشگیری می‌تواند راهکاری برای تأمین حق سلامت مردم باشد.

وی عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت را از جمله عوامل مهمی دانست که سلامت را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تبعیض، فقر، آلودگی‌های زیست محیطی را از عوامل بسیار مهم تأثیرگذار بر سلامت مردم در تمام دنیا برشمرد.

به گفته وی، با انجام مداخلاتی می‌توان بسیاری از شاخص‌های سلامت را تحت تأثیر قرار داد اما برای انجام مداخلات مؤثر نیاز به حمایت همه جانبه و همکاری‌های بین بخشی است.

سهرابی با اشاره به نقش مهم مشارکت مردم در تأمین سلامت و حمایت‌طلبی تاکید کرد: آحاد جامعه باید با نمایندگان خود در حوزه قانونگذاری و اجرایی در تماس باشند تا منجر به وضع و اجرای قوانینی شود که موجب ارتقای سلامت می‌شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با ترویج فرهنگ سلامت و استفاده از ابزارهای پیشگیری که حوزه سلامت در اختیار مردم قرار می‌دهد باید همه افراد را برای پیروی از الگوی زندگی سالم توانمند ساخت.

وی به افراد توصیه کرد که ضمن ارتقای سطح سواد سلامت خود حتماً اطلاعات مورد نیاز را از منابع معتبر تهیه کنند.

سهرابی، ابراز امیدواری کرد با همکاری بخش‌های مختلف اجرایی و قانونگذاری و مشارکت هرچه بیشتر مردم با حوزه سلامت، شاهد تحقق شعار امسال هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده با مردمی سازی سلامت» باشیم.

کد خبر 6094021 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • تامین ۶۵ درصد اعتبارات شرکت‌های دولتی از محل نفت