Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- متاسفانه فصول پاییز و زمستان، فصل آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا است. در ماه‌های سرد سال، بدن ما بیشتر در معرض بیماری و عفونت قرار می‌گیرد و به ویژه افراد مسن در این دوره بیشتر در خطر مبتلا شدن به بیماری هستند. با این حال، مدتی است که بیماری به نام کرونا به جمع این بیماری‌ها اضافه شده است؛ ویروس کرونا یک ویروس سرکش و خطرناک است که نه زمستان می‌شناسد و نه تابستان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از کارشناسان و پژوهشگران، در مورد موج جدید و خطرناک کرونا در فصل پاییز امسال هشدار داده‌اند.   به گزارش فرارو، با تلفیق ویروس کرونا و بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا شرایط دشواری در انتظار کادر درمان، پزشگان و پرستاران است؛ لذا ما به عنوان یک عضور در جامعه، علاوه بر اینکه مسئولیت فردی داریم، نسبت به سلامتی دیگر اعضای جامعه نیز دارای مسئولیت هستیم. با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، مراقبت‌های فردی و تقویت سیستم ایمنی بدن خود، می‌توانیم علاوه بر سلامتی خود، به رفع این بیماری خطرناک در جامعه کمک کنیم.
در این مطلب سعی کردیم، ده مورد از قابل دسترس‌ترین گیاهان دارویی که برای تقویت سیستم ایمن بدن موثر هستند، معرفی کنیم. این نکته را هرگز فراموش نکنید که، تغییر در شیوه معیشت و ورزش، در کنار مصرف این گیاهان دارویی، تاثیر بیشتری به سلامتی بدن شما و افزایش مقاومت بدن در برابر انواع ویروس‌ها و میکروب‌ها خواهد داشت.

۱. اکیناسه (سرخارگل)
سرخارگل (Echinacea angustifolia) نوعی گیاه دارویی از خانواده گیاه کاسنی است. تقریبا همه قسمت‌های گیاه، به ویژه ریشه‌ها، دارای خواص درمانی هستند. مصرف گیاه سرخارگل، سدی در برابر ویروس‌ها است و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. سرخارگل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان بیماری‌های تنفسی و برونشیت بسیار مفید است. یکی از موثرترین گیاهان دارویی برای بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا، سرخارگل است. گیاه سرخارگل یا اکیناسه بومی کشور‌های آمریکایی و اروپایی است که از دیرباز بومیان منطقه از خواص بی نظیر آن برای درمان و پیشگیری بیماری‌ها بهره می‌بردند. نوشیدن چای یا دمنوش این گیاه، می‌تواند به درمان علائم آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. طبیعت گیاه اکیناسه یا سرخارگل، گرم و خشک است.  
۲. دارچین
دارچین در کنار تمام خواص بی‌نظیری که دارد، یک آنتی‌بیوتیک، آنتی‌میکروب، آنتی‌ویروس و ضد قارچ طبیعی برای بدن است. یک قاشق سوپ‌خوری دارچین شامل: ۴ گرم فیبر، ۶۸ درصد منگنز، ۸ درصدکلسیم، ۴ درصد آهن، ۳ درصد ویتامین k و ۱۹ گرم کالری است. نوشیدن چای دارچین برای کنترل علائم حساسیت‌های فصلی بسیار موثر است.   خواص ضد ویروس دارچین، خطر ابتلا به بیماری‌های سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد. برای درمان سرفه، یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه کنید و مدتی اجازه دهید دم بکشد. سپس دارچین را از آن خارج کنید و مانند چای بنوشید. مصرف دارچین باید به اندازه باشد. مصرف بیش از اندازه دارچین، ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای بدن داشته باشد. برخی حتی با مصرف دارچین، نه تنها آلرژی آن‌ها درمان نمی‌شود، بلکه علائم آلرژی در آن‌ها افزایش می‌یابد. طبع دارچین گرم و خشک است.  
۳. آویشن
گیاه آویشن، در قسمت‌های وسیعی از رشته کوه زاگرس، قسمت‌های محدودی از کوهستان البرز و شرق کشور می‌روید. آویشن از خانواده نعناعیان بوده که دارای ویتامین‌های C، E، B، A، پتاسیم، آهن، کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم و سلنیوم است. همچنین این گیاه، آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی دارد که می‌تواند سپری در برابر انواع بیماری‌ها به خصوص سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.   امروزه فرآورده‌های مختلفی از گیاه آویشن تولید شده است. از جمله این فرآورده‌ها می‌توان به: روغن، عرق، چای کیسه‌ای و شربت یا عصاره آویشن اشاره کرد. دمنوش یا بخور آویشن در درمان سریع سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار موثر خواهد بود. برای رفع سرفه، علاوه بر استفاده از دمنوش، می‌توانید شربت آویشن را از داروخانه‌ها تهیه کنید. آویشن طبیعتی گرم و خشک دارد.  
۴. سیر
این گیاه پرخاصیت، یکی از قدیمی‌ترین گیاهان کشت شده در جهان است و سوابق تاریخی نشان می‌دهد که استفاده از آن به حدود ۵۰۰۰ سال پیش می‌رسد. سیر گیاهی از تیره آلیوم‌ها بوده و ارتباط نزدیکی با موسیر، پیاز و تره فرهنگی دارد. این گیاه به دلیل عطر قوی و طعم خوشمزه، یک خوراک و چاشنی محبوب در آشپزی است.   سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، ویتامین E، کلسیم، فسفر، آهن، منگنز، منیزیم، مس، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B_۱، B_۲ و B_۳ است. سیر یک آنتی‌بیوتیک طبیعی، ضد‌ویروس و ضدقارچ قوی است. خوردن سیر قبل از صبحانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف سیر می‎تواند تعداد دفعات ابتلا به سرماخوردگی و دوره این بیماری را کاهش دهد. طبع سیر بسیار گرم و خشک است.  
۵. اسطوخودوس
در پی عطر و بوی گیاه اسطوخودوس، خواص بسیاری نهفته است. استفاده از این گیاه به زمان‌های بسیار قدیم باز می‌گردد. این گیاه، محافظ مهمی در برابر برخی از مرگبارترین بیماری‌های عفونی در طول تاریخ بوده است. نظیر اپیدمی طاعون که در سراسر اروپا در طول قرون وسطی اتفاق افتاده بود. اسانس اسطوخودوس، اثر مهارکننده بر روی باکتری‌های بیماری‌زا دارد؛ علاوه بر این، با تولید سلول‌های سفید خون، یک سد محکم در برابر پاتوژن‌های مهاجم ایجاد می‌کند.   از فرآورده‌های گیاه اسطوخودوس، روغن یا عصاره، عرق، شربت، صابون، قطره خوراکی، عود، لوسیون بدن، دمنوش کیسه‌ای و اسپری هوا است. دمنوش اسطوخودوس و یا اضافه کردن یک شاخه گل تازه این گیاه به چای معمولی، برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا موثر خواهد بود. طبیعت گیاه اسطوخودوس گرم و خشک است.  
۶. بابونه
بابونه گیاهی است با گل‌های سفید که در گرداگرد مرکز زرد رنگی شکل گرفته‌اند. در برخی از گونه‌های بابونه، گل‌ها فاقد گلبرگ هستند. برگ‌های بابونه بسیار کوچک و متناوب، با بریدگی‌های نامنظم و حاشیه‌دار است. معمولا این گیاه در آغاز فصل بهار، در دشت‌های زاگرس جنوبی و قسمت‌های دیگر ایران به صورت وحشی می‌روید. گیاه بابونه دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و از ابتلا به بیماری‌های سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌کند.

 

خواص برخی دمنوش‌های خانگی   پژوهش‌ها نشان می‌دهد که خواص ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی در گیاه بابونه به دلیل وجود فلانوئید‌ها در این گیاه است. دمنوش گل‌های بابونه برای مقابله با عفونت و درمان انواع زخم‌ها موثر است. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که استنشاق بخار با عصاره گیاه بابونه در معالجه علائم سرماخوردگی و آنفولانزا تاثیر داشته است. گیاه بابونه خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارد. طبیعت گیاه بابونه، گرم و خشک است.  
۷. زنجبیل
زنجبیل نوعی ادویه از ریشه یا ریزوم گیاه زنجبیل است. زنجبیل را عموما در بسیاری از غذا‌های آسیایی و در ایران به عنوان یک داروی گیاهی استفاده می‌کنند. زنجبیل دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدان است و به عنوان یک ضد التهاب، ضد ویروس، ضدقارچ و ضد‌میکروب کاربرد دارد. زنجبیل یک آنتی‌هیستامین قوی نیز محسوب می‌شود و با باز کردن راه تنفسی و تحریک ترشح مخاط به درمان انواع آلرژی‌ها کمک می‌کند.   برای تهیه دمنوش درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، پس از تهیه یکی از دمنوش‌های موارد ذکر شده، یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل هم اضافه کنید. دمنوش زنجبیل به تنهایی، با کمی عسل و آب لیمو، برای رفع سرفه و گلودرد ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است. به نظر می‌رسد که طبیعت زنجبیل گرم و خشک باشد.  
۸. فلفل سیاه
فلفل سیاه همان میوه‌های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است. گیاه فلفل بومی جنوب هند می‌باشد. این گیاه یک گیاه بالارونده محسوب می‌شود. معمولا ایرانی‌ها، از فلفل سیاه به عنوان ادویه استفاده می‌کنند. برخی از پودر فلفل سیاه شربتی تهیه می‌کنند که برای درمان معده‌درد و ترش کردن معده موثر است. این ادویه تند و تیز یک منبع عالی از منیزیم، ویتامین K، آهن و فیبر است.   فلفل سیاه خواص ضدباکتری و ضد ویروس دارد. آنتی اکسیدان‌های موجود در فلفل سیاه از آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. این ادویه در کاهش تب نیز موثر است. اضافه کردن فلفل سیاه به غذا یا دمنوش برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید خواهد بود.  
۹. برگ به‌لیمو
به‌لیمو گیاهی با برگ‌های سوزنی و معطر است. استفاده از این گیاه برای درمان سرماخوردگی، تب، بیخوابی و کاهش وزن سابقه طولانی دارد. برگ به‌لیمو به صورت دمنوش یا کاربرد در آشپزی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. تحقیقات نشان داده‌اند که به‌لیمو دارای ترکیبات فنلی است. ترکیبات فنلی آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.   این ترکیبات علاوه بر سم‌زدایی بدن و کاهش دهنده استرس، به خنثی سازی اثرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند و در نهایت موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. دمنوش برگ‌های به‌لیمو در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا موثر است و علائم آزاردهنده آن‌ها را برطرف می‌کند. طبع گیاه به‌لیمو گرم و خشک می‌باشد.  
۱۰. گل گاو زبان
گل‌گاو زبان از گیاهان دارویی است که خواص درمانی بسیاری دارد. ایرانی‌ها گل گاو زبان را معمولا به صورت عرق و دمنوش مصرف می‌کنند. گاو زبان، گیاهی علفی و یک ساله است که ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. ساقه این گیاه باریک و پرز‌دار و برگ‌های آن بیضی و مخملی است. گیاه گاوزبان به صورت خودرو در دامنه‌های رشته کوه البرز می‌روید. بخش مصرفی گیاه، برگ‌ها و گل‌های آن می‌باشند. گل گاو زبان سرشار از آنتی اکسیدان، فلاونوئید، ویتامین‌های B، منیزیم، کلسیم، آهن و پتاسیم است. این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین C بوده که مصرف آن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها مقاوم کند.   فلاونوئید‌های موجود در گل گاوزبان برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و علائم آزار دهنده آن موثر است. در صورت بروز خشکی گلو و تنگی نفس، می‌توانید یک لیوان دمنوش گرم گل گاو زبان بنوشید. همچنین می‌توانید با مصرف ترکیبی از دمنوش گل گاو زبان با کمی آب لیمو تازه و عسل، به دلیل داشتن ویتامین C، در طول فصل سرد سال از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کنید. گل گاو زبان طبع گرم و‌تر دارد.  
ده مورد از گیاهان ذکر شده، جز معروف‌ترین و قابل دسترس‌ترین گیاهان دارویی به شمار می‌روند. تمامی موارد ذکر شده برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا موثر هستند. در صورت ابتلا به بیماری زمینه‌ای، بارداری و آلرژی به گیاهان دارویی، در مصرف این مواد دقت لازم را داشته باشید و در صورت امکان با پزشک خود مشورت کنید. تمامی این گیاهان را می‌توانید به صورت تازه از طبیعت برداشت کنید یا از طریق عطاری‌های سطح شهر خریداری کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گیاهان دارویی سرماخوردگی آنفولانزا درمان سرماخوردگی و آنفولانزا برای درمان سرماخوردگی تقویت سیستم ایمنی بدن برای تقویت سیستم آنتی اکسیدان گیاهان دارویی گرم و خشک گیاه بابونه ترین گیاهان گل گاو زبان بسیار موثر بیماری ها فلفل سیاه ضد ویروس برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • افراد زودجوش این دمنوش را مصرف کنند
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی